Maak je Wereld!

Een nieuw creatief jongerenproject waarin het bespreekbaar maken van eenzaamheid, centraal staat!

Op uitnodiging van de GGD en de Alliantie werkt ZID binnen het programma ‘Aanpak Eenzaamheid’ van de gemeente Amsterdam met jongeren uit Nieuw-West aan het thema eenzaamheid.

De deelnemers in de leeftijd van 13 tot 23 jaar hebben een serie workshops gevolgd waarin persoonlijke ervaringen centraal stonden. Uit deze workshops is een makersgroep gevormd. Deze groep bestaat uit een mix van  jongeren en buurtacteurs van het ZID Theater. Onder leiding van Daan Bosch en Sebo Bakker van het ZID Theater hebben zij samen een multimedia presentatie gemaakt. De verhalen en tekeningen van de jongeren vormden hierbij een inspiratiebron. In deze presentatie worden de persoonlijke verhalen uitgebeeld in raps, spoken word en theatrale scènes.
Daarnaast worden gesprekken gevoerd met jongeren, jongerenwerkers en andere gasten. Ook zien we een video-interview met Dr. Gerine Lodder, postdoctoraal researcher, Universiteit van Groningen, specialist op het gebied van eenzaamheid.

De presentatie laat onder meer de schaduwkant van de Social Media zien en vertelt over de spagaat tussen verschillende culturen, maar er is ook hoop en er worden handvatten aangereikt om eenzaamheid te bestrijden.

Moderator van het programma is Yasmine Moussaid, sociologie student.

Praktische gegevens

Datum en tijd : 20 december om 18.00 uur – inloop met soep, brood en pizza, 18.30 uur start

Locatie: ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1, Amsterdam

Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl of 020-4888449 |

Ook zijn er delen van de presentaties te zien tijdens:

Bonte avond Theater de Meervaart, Vrijdag 22 december 2017, 20.30 uur

Ontmoetingsdiner voor De Alternatieve Nachtmis, Stadsschouwburg Amsterdam, zondag 24 december 2017, 19.00 uur, Stadsschouwburg Amsterdam

Colofon

Concept en regie: Daan Bosch en Sebo Bakker * Artistieke leiding: Karolina Spaic * Spel: : Lara Bakker, Emmanuel Lucas, Barry Romeijn, Steven Bosch, Tina Wetering-Pereira, Nina van der Mark, de leerlingen van de groepen 1B en 2F van het Calvijncollege en de jongeren van DOCK * Productie: Lianne Bloemen, Eva Owens * Grafisch ontwerp: Maria Morales.

Delen uit deze presentatie zullen ook uitgevoerd worden tijdens de Bonte Avond op 23 december in de Meervaart (20.30 uur) en in de Stadsschouwburg Amsterdam op 24 december tijdens het ‘Ontmoetingsdiner’ voorafgaande de jaarlijkse alternatieve nachtmis.

Met dank aan: Jamy Duda en Gillyano Njauw van DOCK Amsterdam Slotermeer, Richard Heitkönig, docent groep 1B van het Calvijncollege, Naomi Nagtegaal, docent groep 2F van het Calvijn college, Arisa Nieuwenhuis, woningcorporatie de Alliantie en de GGD Amsterdam.

 

Maak je Wereld wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en AMVJ Fonds

 

Winkelwagen
Scroll naar boven