Oranje Fonds – Appeltje van Oranje

Oranje Fonds | ZID TheaterOp 26 juni 2014 ontvingen Karolina Spaic en Sebo Bakker van ZID Theater hun Oranje Fonds Groeicertificaat uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds. De uitreiking markeerde het succesvol doorlopen van de eerste fase van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dat programma biedt sociale pioniers een netwerk en een intensief training- en coachprogramma om hun lokaal succesvolle sociale initiatieven uit te breiden naar andere locaties in het land.

 

In 2008 startten het Oranje Fonds en McKinsey & Company het Oranje Fonds Groeiprogramma. In totaal namen al 53 sociale initiatieven deel, van wie 18 organisaties uit de huidige derde editie hun Groeicertificaat ontvingen.

 

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, legt uit: “Wij zijn trots op al deze sociale ondernemers, die zich met hart en ziel inzetten om anderen in onze samenleving te helpen. Met het Groeiprogramma bereiken ze, met ons en met elkaar, daadwerkelijk meer. Zo werd het aantal locaties waar zij gezamenlijk actief zijn vier keer zo groot en wisten ze hun bereik te vergroten van zo’n 100.000 naar ruim 430.000 mensen.”

 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven