Samen leren in de Wijk

‘Samen Leren in de Wijk’ is een initiatief dat is ontstaan vanuit het lerarentekort om de druk op het personeel te verlagen. Het idee van het project: kinderen op pad sturen in de wijk waar zij van hun volwassen wijkgenoten onderzoekend en in de praktijk les krijgen over uiteenlopende onderwerpen. Het programma is gericht op brede talentontwikkeling met aandacht voor muziek, cultuur, natuur en bewegen (aangevuld met wetenschap en techniek. Het project ging van start in 2020 en heeft sindsdien al veel mooie resultaten geboekt.

Een van de doelen van het project is om kinderen kennis te laten maken met alternatieve vormen van ‘leren’. Het programma is gericht op brede talentontwikkeling met aandacht voor muziek, cultuur, natuur en bewegen (aangevuld met wetenschap en techniek). Op deze manier krijgen de kinderen mooie lessen, buiten de muren van hun klaslokaa
Het project is een samenwerking tussen ZID Theater, vijf wijkpartners in Nieuw-West en drie lokale basisscholen. Elke donderdagochtend worden er ‘vervangende lessen’ door de verschillende wijkpartners verzorgd van 9 tot 12 uur. ZID Theater is een van deze wijkpartners.

Kort samengevat houden de leerlingen zich bezig met onderzoekend leren. Dat wil zeggen dat zij naar organisaties in de wijk toe gaan die hen iets kunnen bijbrengen of juist de stof uit de les op school in de praktijk tot leven kunnen brengen. Het leidt tot mooie en waardevolle leersituaties voor de kinderen.

Meer info over dit project: https://www.buurtwijs.nl/content/samen-leren-de-wijkEvenementen

Nieuws

Winkelwagen
Scroll naar boven