Samenwerking met Dar Amsterdam uit Larache, Marokko, in 2018

In 2018 wordt de samenwerking tussen ZID Theater en Cultureel Centrum Dar Amsterdam in Larache, Marokko voortgezet. Onder begeleiding van de enthousiaste makers en performers van ZID en in nauwe samenwerking met de trainers en makers van het Dar Amsterdam, gaan we aan de slag met de uitwisseling van werkmethodes, trainingen, maken van een productie en het organiseren van een conferentie. Dit alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar.

Tijdens het laatste bezoek in 2017 werd het spel VerhalenVanger gespeeld en overgedragen aan de deelnemers in Larache. Dit was zeer succesvol en we hebben verhalen verzameld die de basis voor een nieuw script vormen. Na de prachtige voorstelling Van de Werelddaken, gemaakt met de spelers van ZID en de kinderen en jongeren van het Dar Amsterdam en opgevoerd in de Cinema in het centrum van Larache in 2016, gaan we nu aan de slag met een nieuwe productie.

In opdracht van en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, zal er dit jaar gewerkt worden aan korte solo’s van de kinderen en de jongeren – de DAR Talks – en zal er een begin worden gemaakt met een groepsvoorstelling rondom het thema vrijheid. Ook zullen we beginnen met het opzetten van een conferentiedag over sociaal artistiek theater, dat in oktober 2018 plaats gaat vinden. Het ZID Theater is zeer verheugd met de sterke samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Dar Amsterdam en Ecodel.

De eerstvolgende uitwisseling vindt plaats van 27 januari tot en met 3 februari 2018. Onze dramadocenten Sebo Bakker en Daan Bosch zullen dan workshops en trainingen gaan geven in Larache en voorbereidingen gaan treffen voor de conferentie is oktober 2018.

Winkelwagen
Scroll naar boven