Stagiair(e) dramadocent en theatermaker

ZID is een culturele organisatie die kunst, cultuur en samenleving verbindt door creatief talent in te zetten als motor voor positieve verandering in de wijk en in de buurt. ZID Theater is gevestigd in de Kolenkitbuurt van Amsterdam West. De initiatiefnemers, verenigd in een stichting, positioneren zichzelf als ZID-Community Art & Performance center. De programmering bestaat uit eigen producties, waarbij plaatselijke bewoners een essentieel onderdeel vormen van de projecten. Hoewel wijkbewoners een wezenlijk onderdeel zijn van de producties is ZID niet uitsluitend buurtgericht. Zo worden ook stedelijke, landelijke en zelfs internationale projecten gerealiseerd waarbij Amsterdam als creatieve thuisplek functioneert. Meer informatie is te vinden op www.zidtheater.nl

ZID Theater organiseert van 23 september tot en met 30 september het festival ExploreZ, waar verschillende producties van ZID bij elkaar komen. ExploreZ is een internationaal multidisciplinair festival dat bestaat uit producties die worden ontwikkeld samen met (inter)nationale makers, jonge makers en stadsbewoners. Daarnaast toont het festival voorstellingen van internationale gezelschappen, zijn er debatten, workshops en is er een internationale conferentie.

ZID zoekt: een stagiaire Drama docent/ theatermaker die in september aan 1 van de producties tijdens ExploreZ wordt gekoppeld De stagiaire heeft interesse om jongeren en volwassenen les te geven. Vanaf oktober werk je mee aan verschillende theater en educatie projecten.
Wij stellen het op prijs als je in periode mei/juni bij een aantal voorbereidende repetities en bijeenkomsten aanwezig kan zijn.

Functie-inhoud
Voor onze producties gebruiken wij een multidisciplinair aanpak waarin theater, storytelling, dans en muziek een rol in spelen. Eigen inbreng en talentontwikkeling van deelnemers word gestimuleerd. In deze functie zal je bezig zijn met het maken van scenes en theaterworkshops geven aan groepen volwassenen, buurtacteurs van ZID en een aantal professionals die voornamelijk een aanpak van community art hebben. Je bereidt zelfstandig lessen i.s.m. het artistieke team van ZID. Je hebt de mogelijkheid om zelf lessen vorm te geven, die in dienst staan van de productie waar aan gewerkt wordt. Het geven van workshops aan kinderen en jongeren behoort ook tot de mogelijkheid. In de hele productie periode assisteer je het artistieke team van ZID.

Functie-eisen
– HBO niveau, 3e of 4e jaar
– Affiniteit met werken met diverse groepen (kinderen,volwassenen) en multidisciplinair theater.
– Flexibel kunnen werken, leergierig.
– Goed kunnen communiceren.
– Een teamplayer.

Geboden
Een leerrijke omgeving. Creatief, dynamische en uitdagende sfeer. Stage-/vrijwilligersvergoeding. Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam. ZID werkt al meer dan 10 jaar met stagiaires en heeft zich ontwikkeld als een interessante stageplek voor verschillende opleidingen. Onze stagiaires zijn nu succesvolle jonge professionals .

Contact- en vacature informatie
Reacties, een korte motivatiebrief en een korte CV per email naar: zakelijk@zidtheater.nl. Vragen liefst ook per email stellen.

ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1 – 1061 HR Amsterdam,
tel. 020 488 84 49
Reageren zo snel mogelijk, uiterlijk tot 10 april 2018. Wij behandelen de reacties op volgorde van binnenkomst.

Winkelwagen
Scroll naar boven