Theatre in Palm

Een theaterplatform ter ondersteuning van de samenwerking en veerkracht van opkomende artiesten

Theater in Palm is het allereerste Creative Europe-platformproject voor podiumkunsten. Het project brengt 12 partnerorganisaties uit heel Europa samen om samen te werken en te co-creëren in een internationaal en intercultureel theaterplatform. Naast het helpen van individuele opkomende theaterartiesten om vooruit te komen in hun carrière, heeft het project tot doel de Europese theaterscene te helpen herstellen van de pandemie door een nieuw Europees theaterplatform te creëren.

Tijdens de 3-jarige duur van het project zal de groep verschillende carrière-ondersteunende kansen creëren voor opkomende artiesten, zoals:
• 24 ‘Digital Coffee talks’ om actuele gemeenschappelijke problemen te bespreken, te delen en samen op te lossen;
• 24 Opkomende artiestenmobiliteiten en 3 residentierondes voor opkomende artiesten om hun vaardigheden en connecties in heel Europa te versterken, met deelname van 240 artiesten;
• 72 European Theatre Lab-workshops organiseren die gedeelde leermogelijkheden bieden;
• Twee internationale 3-daagse theateracademies (Portugal en Zweden) en twee festivals (Ierland en Cyprus);
• In het laatste jaar een theater’roadshow’ in alle deelnemende landen;
• Een digitale opslagplaats met alle showcases die tijdens het project zijn gemaakt, als collectief geheugen en een ontmoetingsplek tijdens/na het project.

De doelstellingen van het project zijn het vergroten van de zichtbaarheid en de circulatie van Europese opkomende artiesten en hun werk buiten hun eigen grenzen, het vergroten van de toegang tot en deelname aan culturele evenementen en activiteiten, het verbeteren van de betrokkenheid en ontwikkeling van het publiek en het ondersteunen van opkomende kunstenaars en artiesten om hun werk te co-creëren, samen te werken en te promoten, zowel lokaal als in heel Europa.Deelnemende opkomende theaterartiesten krijgen verschillende tools en middelen aangeboden om hun kunstenaarschap en vaardigheden te ontwikkelen. Zowel lokaal als internationaal kunnen zij advies, werkervaring en inspiratie opdoen. Theater in Palm wil hen een interactieve kaart van kansen bieden waarop ze kunnen beslissen welke kant ze op willen en hoe ver ze willen gaan.

Theater in Palm biedt ook kansen voor andere theaterprofessionals, zoals theaters, regisseurs, producenten, kunstacademies etc. door hen in contact te brengen met nieuw professioneel talent, nieuw publiek te vinden en mee te doen in de nieuwe Europese theaterbeweging.

Projectleden
Turku UAS (Finland) coördineert dit enorme en baanbrekende Creative Europe-project. Andere leden van het consortium bestaan uit verschillende culturele en theaterorganisaties uit 11 Europese landen: Zweden, Italië, Ierland, Spanje, Portugal, Nederland, Griekenland, België, Cyprus, Roemenië en Bulgarije. De leden zijn stichtingen, theatergezelschappen, instituten, kunst- en productiecentra en ga zo maar door.

Turku University of Applied Sciences (Finland), Intercult (Zweden), Fondazione E35 per la progettazione internazionale (Italië), Smashing Times Theatre company (Ierland), LEMONGRASS COMMUNICATIONS (Spanje), JÁIT – international theatre (Portugal), Stichting ZID (Nederland), CUBE (Griekenland), European Theatre and Film Institute (België), THOC Cyprus Theatre Organisation (Cyprus), Homemade Culture (Roemenië), Oecon Group (Bulgarije)

Meer info: https://theatreinpalm.turkuamk.fi

Dit project is mogelijk gemaakt door Creative Europe.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven