UComE Erasmus+

Website van het project: https://ucomeproject.eu/

Het hele consortium is erg blij jullie te mogen verwelkomen op #UComE – “Een gesystematiseerde en gedigitaliseerde aanpak voor de reconstitutie van gemeenschapsbetrokkenheid in jeugdgeoriënteerde activiteiten”. Een fris nieuw Erasmus+ KA2 project dat eind februari de zeilen heeft gehesen.

Het project heeft tot doel de burgerlijke en politieke participatie van jongeren na COVID-19 te activeren. In die periode zijn jongeren bijzonder kwetsbaar geweest, verstoken van elk contact op een moment dat ze dat het meest nodig hadden: tijdens hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.

Door middel van digitale hulpmiddelen, creativiteit en nieuwe methoden van positieve gemeenschapsbetrokkenheid zullen we ervoor zorgen dat jongeren weer een gevoel van competentie, eigenwaarde en gemeenschapszin krijgen.

De belangrijkste uitkomsten van het project zouden de volgende zijn:

  1. Een Gids ‘Hedendaagse methodologieën en instrumenten voor gemeenschapsbetrokkenheid’ met zowel theoretische als praktische onderdelen om jeugdorganisaties en jeugdwerkers te helpen bij deze taak.
  2. De #Ucome toolkit in community engagement voor jongerenparticipaties en jongerenwerkers die onze doelgroep zal helpen bij het uitvoeren van creatieve en zinvolle workshops en trainingen.
  3. Het #Ucome online platform, een IT-gebaseerde tool die gebruikers zal helpen en begeleiden bij het analyseren, plannen en beheren van hun gemeenschapsbetrokkenheid.
  4. Bewustmakingscampagnes: 8 organisaties (twee per land) zullen ons bijstaan in onze transnationale pilotsessie waar al deze resultaten getest zullen worden. Van elke organisatie wordt een actieplan van 6 maanden verwacht waarbij gebruik wordt gemaakt van de instrumenten die tijdens de pilotsessie werden aangeleerd. Videomateriaal van het proces en de interventies zal worden opgenomen en gebruikt als bewustmakingscampagnes.

Het #UComE-consortium bestaat uit NGO’s met een sociaal oogmerk: Citizens in Power (CIP) uit Cyprus en IASIS uit Griekenland; een culturele en artistieke organisatie – ZID theater uit Amsterdam en een KMO met een focus op inclusief en innovatief onderwijs – LogoPsyCom uit België. Sterke en geëngageerde partners zullen hun best doen om dit ambitieuze doel te bereiken en zo een sterker, beter en meer samenhangend Europa tot stand te brengen, met hun jonge burgers in het middelpunt.

Website van het project: https://ucomeproject.eu/

Project number:2021-1-NL02-KA220-YOU-000028784

Partners

         

Geen berichten

Winkelwagen
Scroll naar boven