VerhalenVanger + voor 65+

 

In de periode maart-september 2018 presenteerde ZID Theater op verschillende plekken in Amsterdam West en Nieuw-West het project VerhalenVanger+. Ter afsluiting werden verrassende presentaties gegeven door de deelnemers, in buurtcentra, in een museum, op een festival, in de kerk en in de bibliotheek.

 

Er is een boekje gemaakt met de mooiste verhalen. Klik hier om het boekje te bekijken. Voor een impressie zie onderstaande video:

 

 

Met het gezelschapsspel VerhalenVanger gaven we workshops, voerden we gesprekken, organiseerden we evenementen en, niet in de laatste plaats, vertelden we verhalen aan elkaar.

 

Meer dan 75 mensen hebben deelgenomen aan het project en hebben hun verhaal met ons, met elkaar en met buurtgenoten, jong en oud, gedeeld. Dit keer was het project speciaal bedoeld voor 65-plussers en we hebben deelnemers gehad tot en met 99 jaar. Ook kwamen op de presentatiedagen buurtgenoten van verschillende leeftijden om de verhalen te beluisteren en te beleven.

 

Speciaal aan het project was ook dat het thema ‘vrijheid’ als vertrekpunt werd genomen, om vervolgens daaraan op een persoonlijke manier invulling te geven. Dat zorgde voor een geweldige diversiteit van verhalen, waarin het thema steeds vanuit een andere invalshoek werd benaderd. Betekenisvolle verhalen, die aanzetten tot nadenken en nieuwe inzichten verschaften.

 

Het VerhalenVanger-spel heeft met zijn unieke werkwijze bewezen dat er geïnspireerde en creatieve uitwisselingen tussen de deelnemers kunnen ontstaan. Die waren zeer enthousiast over het spel. De kaarten die erbij horen, brachten hen vaak net een stapje verder in hun herinnering of verbeelding en stimuleerden hen om het verhaal nog persoonlijker te maken.

 

Het project kwam tot stand dankzij de ondersteuning van:


Contact

Winkelwagen
Scroll naar boven