West We Can – bordspel

Het West We Can bordspel en het bijbehorende Doe & Inspiratieboekje is ontwikkeld tijdens de Vrijwilligers West campagne van het Stadsdeel West in Amsterdam.

Voor de bewoners van het stadsdeel, maar ook voor de organisaties die met vrijwilligers werken is het spel een aanrader. Op een speelse en informatieve manier leert het spel je alle in en outs van vrijwilligerswerk in Stadsdeel West. Het spel speel je samen. In het boekje staan de spelregels in twee versies, een algemene versie en een speciaal voor de jeugd. De bedenkers van het spel vonden het belangrijk om de jeugd meer bij vrijwilligerswerk te betrekken.

Een enthousiaste groep vrijwilligers kwam wekelijks bij elkaar met de opdracht campagnes te bedenken om nieuwe vrijwilligers te werven en om vrijwilligers meer erkenning en waardering te geven. Onder begeleiding van Karolina Spaic van ZID Theater heeft een groep deelnemers een spel bedacht en ontworpen. Het is een product ontstaan uit brainstorm sessies, interviews en optredens in Amsterdam West.

Een van de bedenkers is Roberto. Hij heeft het idee van het spel in de groep gebracht. Vervolgens tekende Roberto op een paar blaadjes het hele spel uit. Hierop hebben verschillende deelnemers hun input gegeven.

Een andere vrijwilliger is Marieke, die enthousiast foto’s maakte en interviews deed met de vrijwilligers en een aantal BNN –ers zoals Dries Boussatta en Bryan Roy.

Bent u geïnteresseerd in het spel? Wilt u ideeën op doen of met een klas dit spel spelen? U kunt het spel  bij ZID gratis ophalen.

Neem contact op met het ZID Theater via info@zidtheater.nl , telefoon: 0204888449

Of kijk op de website van West we Can! Daar kun je ook het spel en boekje downloaden.

Hieronder een impressie van het Spel met Doe & Inspiratieboekje.

Boekje West We Can

Boekje West We Can 3 Boekje West We Can 4 Boekje West We Can 13 Boekje West We Can 15 Boekje West We Can 16

Winkelwagen
Scroll naar boven