ZID ontvangt de Gouden Caleidoscoop van het Fonds voor Cultuurparticipatie!

Op 21 mei 2018 zijn we verrast door het Fonds voor Cultuurparticipatie. We speelden die dag op het Vuurol festival onze voorstelling Liefde Nu. Direct na het applaus kwamen – totaal onverwacht – acteur Stefan Hendrikx en Marca Meijer, namens het Fonds voor Cultuurparticipatie, het podium op en vertelden ons dat we de Gouden Caleidoscoop hadden gewonnen voor de provincie Utrecht. Wat een verrassing en wat zijn we trots op deze prijs.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie bestaat dit jaar 10 jaar. In elke provincie reikt het fonds dit jaar een Gouden Caleidoscoop uit – een prijs voor het mooiste cultuurparticipatieproject in de provincie. De jury heeft de genomineerden beoordeeld op onder andere originaliteit en de impact op de omgeving. Kijk hier voor meer informatie.

ZID heeft de prijs ontvangen voor haar project Liefde in tijden van ……, een driejarig project uitgevoerd in Amsterdam, Den Haag en Amersfoort, waar met het thema ‘Liefde’ werd toegewerkt naar drie producties met wijkbewoners in de rol als acteurs, versterkt met een aantal professionals.
Het artistieke concept van het hele project en de regie van de Amsterdamse groep was in handen van Karolina Spaic, directeur van ZID.
Ons project bestond uit een aantal voorprogramma’s: TheaterTafels, VerhalenVertellers voor de buurt en de training CultuurGidsen. In deze voorprogramma’s maakten de wijkbewoners kennis met ZID en werden wijkbewoners getraind als voorbereiding op de productie ‘Liefde in tijden van ……. ‘. De voorstelling werd vervolgens in elke stad apart gemaakt met lokale buurtacteurs. Het project werd afgesloten met het programma Here We Are-Liefde in de Stadsschouwburg Amsterdam. Hieraan namen veertig buurtacteurs uit de drie steden deel.

Met dit project heeft ZID laten zien dat haar eigentijdse en eigenwijze methodiek werkt: Deelnemers, jong en oud, met verschillende culturele achtergronden, vaak zonder enige kennis en ervaring met kunst, werkten samen met professionals en stonden uiteindelijk met hen op het podium. Tegelijkertijd liet ZID een hoge artistieke kwaliteit zien. De voorstelling Liefde Nu speelde in meerdere theaters en op festivals in Nederland, Servië en Denemarken. Aankomende zomer zal Liefde Nu te zien zijn in Polen.

Winkelwagen
Scroll naar boven