ZID Theater tijdens We Make the City

Van 20 t/m 24 juni is in heel Amsterdam het festival We Make the City, met verschillende programma’s en activiteiten van organisaties in alle wijken van Amsterdam. ZID Theater is ook onderdeel van een paar programma’s. Op vrijdag 22 juni hebben wij ons eigen programma, waarin we het programma van ExploreZ bekend maken!

Programma

21 juni , 10:00-12:30
Samen Veranderen – De Meevaart, Amsterdam Oost

Een ochtend waarin gesproken en gediscussieerd wordt over ‘samenwerken om buurten leefbaarder te maken’, om grote en kleine veranderingen na te streven waarmee we van steden en buurten, onze steden en onze buurten maken. Change agents van divers pluimage gaan met elkaar in gesprek over bottom-upbeweging, doe-democratie, burgercoöperaties, bewonersinitiatieven, burgercollectieven.
Karolina Spaic, directeur en artistiek leider van ZID Theater, zal tijdens dit programma, georganiseerd door Buurtcommunities, een discussie leiden over bottum-up initiatieven in de stad.
Community art geeft positieve roering in een wijk, maar is op dit moment ook aan het veranderen. De makers en podia willen steeds meer artistiekere projecten neerzetten en de bewoners en de maatschappelijke organisaties willen meer regie in eigen handen hebben. Hoe kunnen we dit proces verder op gang brengen zodat alle bewoners, van verschillende generaties, culturele en sociale achtergronden samen met kunst & cultuur aan de slag gaan?
Karolina Spaic vertelt hoe ZID Theater aan het werk gaat om talenten van mensen in te zetten voor een positieve en bruisende sfeer in de wijken, in Nederland, maar ook internationaal. Het laat zien hoeveel potentiële energie en creativiteit er in de wijken aanwezig is. En hoe actuele thema’s via deze weg bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Kijk hier voor meer informatie en wijze van aanmelden.

21 juni, 15:00-16:00
Iedereen Gezond | Demo markt Aanpak Eenzaamheid – ATHI Amsterdam Oost

ZID Theater was onderdeel van Aanpak Eenzaamheid van de Gemeente Amsterdam met haar jongerenproject Maak je Wereld (link naar pagina ZID). Tijdens het programma Iedereen Gezond wordt er om 13:30 in een deelsessie gesproken over de oplossingen van Eenzaamheid in de wijken van Amsterdam met de regisseur aanpak eenzaamheid Nejma el Maach en Michaela Schonenberger (public health specialist).

Tijdens de demo markt tussen 15:00-16:00 laat ZID Theater haar korte video zien over hoe zij eenzaamheid bespreekbaar heeft gemaakt met jongeren.

Kijk hier voor meer informatie.

21 juni, 19:30-22:00
De Staat van God | Urban Religions – Pakhuis de Zwijger

ZID Theater is gevraagd om delen van haar performance Bread&Songs te laten zien tijdens het programma Urban Religions van de Staat van God. Tijdens deze avond wordt de religieuze context van Amsterdam onderzocht, en hoe religie anno 2018 de stad vormt.
In Bread & Songs gaat ZID theater het gesprek aan met verschillende religieuze groepen in Amsterdam. Wat religies allemaal met elkaar gemeen hebben is de rijkheid aan culturele tradities, waar ZID naar op zoek gaat tijdens de gesprekken. Het resultaat is de voorstelling Bread & Songs.
Bread & Songs is een interculturele, cross-religieuze uitwisseling door middel van muziek, dans en rituelen van verschillende religieuze groepen, zoals bands, grote en kleine koren en individuele zangers, spoken-word kunstenaars en muzikanten.
Dit project leidt tot een theaterconcert waarin de muziek, liederen en rituelen van alle deelnemende religieuze muzikale groepen aan bod komen.
De eindpresentatie zal tijdens het internationale festival ExploreZ in september worden opgevoerd. Tijdens We Make the City laten we alvast wat scènes zien in Pakhuis de Zwijger, als onderdeel van de Staat van God.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

22 juni 20:00-22:00
Preview ExploreZ Festival 2018 – met dans, muziek en theater!

Op vrijdag 22 juni presenteert ZID haar programma voor het jaarlijkse, internationale festival ExploreZ. Je kunt alvast proeven aan diverse voorstellingen die in de laatste week van september te zien zijn. Hoogtepunt van het festival is de voorstelling van het Odin Teatret – The Great Cities under the Moon. Wil je deelnemen aan het festival ExploreZ, workshops volgen en prachtige voorstellingen zien? Kom dan naar deze preview om te ontdekken wat er allemaal te zien en te doen is tijdens de ExploreZ week.

ExploreZ is een multidisciplinair festival dat laat zien hoe kunst een sociale impact maakt, zowel op lokaal als internationaal niveau. Het festival bestaat uit producties die worden ontwikkeld samen met (inter)nationale makers, jonge makers en stadsbewoners. Het festival wordt geproduceerd en vormgegeven door het ZID Theater uit Amsterdam.

Tijdens de Preview worden de voorstellingen en locaties, randprogrammering en internationale gasten bekend gemaakt. Ook zullen er diverse performances te zien zijn van de producties in ExploreZ.

Winkelwagen
Scroll naar boven