ZID Theater wint de Gouden Caleidoscoop

Dinsdag 3 juli heeft het ZID Theater de Gouden Caleidoscoop van het Fonds voor Cultuurparticipatie in ontvangst mogen nemen. Vanwege het 10-jarig bestaan van het fonds hebben zij in elke provincie een Gouden Caleidoscoop uitgereikt. ZID Theater ontvangt de prijs voor het project Liefde in tijden van…. in de provincie Utrecht. Dit driejarige project is uitgevoerd in Amsterdam, Den Haag en Amersfoort, waar met het thema liefde werd toegewerkt naar drie producties met wijkbewoners in de rol van acteur, versterkt met een aantal professionals. Het artistieke project en de regie van de Amsterdamse groep was in handen van Karolina Spaic, directeur van ZID.

Bekijk deze video over de prijsuitreiking. ZID is te zien na 2,5 minuut:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=JPxIqT7PYzw

Met het project Liefde in tijden van… heeft ZID laten zien dat haar eigentijdse en eigenwijze methodiek werkt: Deelnemers, jong en oud, met verschillende culturele achtergronden, vaak zonder enige kennis van, en ervaring met kunst, werkten samen met professionals en stonden uiteindelijk met hen op het podium. In totaal hebben veertig buurtacteurs uit drie steden deelgenomen aan het project. Tegelijkertijd liet ZID een hoge artistieke kwaliteit zien. De voorstelling Liefde Nu speelde in meerdere theaters en op festivals in Nederland, Servië en Denemarken. Aankomende zomer zal Liefde Nu te zien zijn in Polen. De voorstelling blijft beschikbaar voor theaters en festivals. Indien u interesse heeft, neem dan contact met ons op.
Op dit moment werkt het team van ZID Theater en haar buurtacteurs aan een nieuwe voorstelling, Lost City. Deze voorstelling speelt o.a. tijdens het Explorez Festival. Het ExploreZ festival wordt georganiseerd door het ZID Theater van 22 t/m 30 september en ontvangt daar zowel nationale als internationale gasten. Voor meer informatie over het festival kijk op www.explorez.nl

ZID Theater – City Arts en Performance Centre, produceert voorstellingen en festivals samen met professionals en stadsbewoners. ZID maakt kunst met en voor iedereen op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie. Het werkgebied van ZID is stedelijk, landelijk en internationaal.

Winkelwagen
Scroll naar boven