ExploreZ workshopprogramma bij ZID Theater

ExploreZ workshopprogramma bij ZID Theater
15 mei 2024 | 01:00 - 20:30
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

Er staat weer een bijzondere selectie aan workshops op het programma bij ZID als onderdeel van het ExploreZ festival 2024. Makers van verschillende internationale theatergezelschappen delen hun kennis en vaardigheden vanuit verschillende perspectieven. Lessen in fysiek theater, de rol van het individu, en inhoudelijk concept, het komt allemaal aan bod.

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Geef je dan op via reserveringen@zidtheater.nl onder vermelding je naam, en welke workshop(s) je graag zou volgen. De workshops worden aangeboden op basis van pay what you can. Bijdragen kunnen op locatie worden voldaan.

PROGRAMMA

13.00-14.30 | Biomimetic dance and composition | Espronceda Institute of Art & Culture

Deze workshop komt voort uit het recente onderzoek naar kunst en wetenschap bij Inervo. Het onderzoek richt zich op het menselijk lichaam en de compositie van een podium in relatie tot de biomimetica van zeeorganismen zoals fytoplankton en algen.

Over de organisatie
Inervo is een internationaal danstheatergezelschap dat zich inzet voor interdisciplinaire artistieke creaties. Ze doen onderzoek naar nieuwe scenische talen gericht op kunst en ecologie en wetenschap.

Meer informatie over Espronceda vind je hier.

Workshopleider: Carlotta Storelli (Spanje

15.00-16.30 | How to communicate without words | Antagon TheaterAKTion

Een workshop fysiek theater met livemuziek, balans, ritme en beleving; een nieuwe manier van communiceren die verder gaat dan woorden. In de workshop wordt op zoek gegaan naar de ritualiserende elementen in theater, vertrouwen en werken met innerlijke beelden.

Over de organisatie
Antagon theaterAKTion is een internationaal theaterensemble opgericht in 1990 door Bernhard Bub in Frankfurt am Main (Duitsland). Hun doel is het creëren van een artistieke taal waarbij nationale en culturele grenzen doorbroken worden. Hun stukken bevatten politieke boodschappen die de conflicten van onze samenleving blootlegt en tegelijkertijd toegankelijk zijn voor velen.

Meer informatie over Antagon vind je hier.

Workshopleider: Lucas Tanajura & Benedikt Müller, antagon theaterAKTion (Duitsland)

 

17.00-18.30 | Shaking the lambic: Exploring Character and Verse in Shakespeare | JÁ
International Theatre
Een workshop over het afleiden en verkennen van karakter in zowel klassieke als hedendaagse vormen van Shakespeareaans spel. Strikte regels van het klassieke drama worden losgelaten op een manier die het relevant en aangrijpend maakt voor een hedendaags publiek.

Over de organisatie
JÁ International Theatre is een artistieke vereniging die in juli 2017 in Lissabon is opgericht om vernieuwend Engelstalig theater op te voeren. Naast eigen producties zijn zij betrokken bij experimenten met andere toegewijde professionals van over de hele wereld, die de grenzen van het theatrale medium verleggen.

Meer informatie over JÁ vind je hier.

Workshopleider: Suresh Nampuri (Portugal)

 

19.00-20.30 | Body memory, Dance theater as tool to work on memory | Residui Teatro

Het lichaam is een hele psychologische, emotionele, fysieke, vocale en spirituele eenheid, een essentieel instrument voor de acteur/danser en een waardevolle bron voor creatie met “geheugen”. Waarom resoneert ons lichaam met bepaalde ritmes en melodieën? Kunnen we in korte tijd ons inlevingsvermogen ontwikkelen door naar anderen te luisteren? In deze workshop ga je aan de slag met deze vragen.

Over de organisatie
Residui Teatro is gevestigd in Madrid en volgt het idee van een theater dat de kwetsbare alledaagse wereld transformeert en raakt. De theatrale zoektocht is een bijzondere en ongewone activiteit waarbij het podium, de toeschouwers en de acteurs altijd in iets anders kunnen worden getransformeerd.

Meer informatie over Residui vind je hier.

Workshopleider: Viviana Bovino (Spanje)

*Omdat het programma geleid wordt door internationale gasten is beheersing van de Engelse taal gewenst.
Winkelwagen
Scroll naar boven