Circles bij Dans Dag in de Hallen!

Circles bij Dans Dag in de Hallen!
Fotograaf: Maria Morales
7 april 2024 | 16:30 - 17:30
De Hallen
Hannie Dankbaarpassage

ZID Theater is door Stichting KunstenDialoog uitgenodigd deel te nemen aan de Culturele Zondag – Dans Dag in de Hallen Amsterdam!
Namens ZID Theater zullen de twee getalenteerde dansers Issam Zemmouri en Zaher Hamzat het podium betreden voor de uitvoering van hun voorstelling Circles – Powered by ZID. Laat je deze zondag meevoeren door een ritmische dans performance van deze makers.

Over de voorstelling

In Circles gaan de twee dansers met elkaar in dialoog over herkenning, spiegeling en strijd – waarin zij hun tradities en hun toekomstvisies met elkaar verbinden en iedere danser een eigen weg vindt. Soefi-dans, moderne dans, performance en een persoonlijke artistieke taal; het komt allemaal samen in deze voorstelling.

Een cirkel is de perfecte weergave van volledigheid. De voorstelling Circles dient dan ook als een symbolisch antwoord op de zoektocht van de mens naar de betekenis en het bewustzijn van het leven. Alles is verbonden in Circles: Soefi-dans, moderne dans en persoonlijke artistieke taal komen samen.

Over de makers

“Ik dans naar mijn toekomst”. Dat is het motto van Hamzat. “Fusion is mijn adem, om de geschiedenis te openen en nieuwe wegen te vinden”. Hij studeerde klassiek ballet en trad eerder op in verschillende dansvoorstellingen – van moderne dans, volksdans tot Soefi – in Syrië, verschillende Arabische landen, en nu ook in Nederland.

Issam Zemmouri woont sinds vier jaar in Nederland en is een vaste speler bij ZID. Hij snijdt uitdagende onderwerpen aan in zijn voorstellingen. Zijn unieke fysieke taal, met krachtige visuele elementen, is het kenmerk van zijn artistieke taal, gevormd door danstrainingen in Marokko en Frankrijk. Issam: “In mijn dans neem ik altijd de vleugels mee, als metafoor voor het verlangen en het vinden van een plek om totaal te zijn. Ik duw mijn wortels de toekomst in

Overige informatie

In de Passage is er tussen 13:00 en 17:00 een vol programma met dans, muziek en workshops Ook is er een markt met verschillende kraampjes waar je welkom bent om langs te gaan.
De Culturele zondag: Dans Dag vindt plaats in de Hannie Dankbaarpassage. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over het programma deze dag en de beschikbare workshops, neem hier een kijkje!

Credits: Credits: Concept, choreografie en dans: Zaher Hamzat en Issam Zemmouri | Lichtontwerp: Saskia Maurik Zach | Artistieke leiding: Karolina Spaic | Artistiek advies: Valentina LacmanovićWinkelwagen
Scroll naar boven