ExploreZ FESTIVAL: Circles – Issam Zemouri & Zaher Hamzat | Powered by ZID | Work in progress

ExploreZ FESTIVAL: Circles – Issam Zemouri & Zaher Hamzat | Powered by ZID | Work in progress
21 mei 2023 | 17:30 - 20:30

Een dansvoorstelling die de universele kracht van Soefi-dans verbindt met de eigen artistieke taal van de makers.
Over de voorstelling
Geïnspireerd op de traditionele Soefi-dans uit het Midden-Oosten, gaan Hamzat en Zemmouri, twee dansers uit verschillende danstradities, met elkaar in dialoog. Resultaat is een nieuwe artistieke taal met elementen uit de moderne dans en performance.
Hamzat heeft jarenlange ervaring als danser bij een groot gezelschap in Syrië. Zemmouri ontwikkelde zijn eigen stijl, na opleidingen in Marokko en Frankrijk. In Circles ontstaat er tussen de dansers een dialoog – over herkenning, spiegeling en strijd – waarin iedere danser een eigen weg vindt.
Een cirkel is de perfecte weergave van volledigheid. De voorstelling Circles is een symbolisch antwoord op de zoektocht van de mens naar de betekenis en het bewustzijn van het leven. Alles is verbonden in Circles: Soefi-dans, moderne dans en persoonlijke artistieke taal.
Achtergrond
Zaher Hamzat and Issam Zemmouri namen deel aan het tweejarige ZID-project FATE (Future Academy on Tour in Europe) en speelden in de voorstelling NO FEAR (2022).
Over Zaher Hamzat
Zaher Hamzat iseen Palestijns-Syrische choreograaf, danser en kunstenaar, die klassiekballet studeerde. Hij trad op in verschillende dansvoorstellingen (moderne dans, volksdans en Soefi-dans) in Syrië, vele Arabische en andere landen.
Over Issam Zemmouri
Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke stijl: een combinatie van hedendaagse dans, eigen fysieke expressie en sterke, beeldende elementen. Via dans spreekt hij gevoelige onderwerpen aan, waar woorden tekortschieten. Zemmouri volgde danstrainingen in Marokko en Frankrijk, is sinds vier jaar gevestigd in Nederland en een vaste speler bij ZID.
Credits
Choreografie en dans: Zaher Hamzat en Issam Zemmouri
Duur: 20 minuten
Tickets: https://explorez.nl/event/explodium/.
Winkelwagen
Scroll naar boven