ExploreZ Festival: Not Only One – Nivin Baranbo | Powered by ZID |Work in progress

ExploreZ Festival: Not Only One – Nivin Baranbo | Powered by ZID |Work in progress
21 mei 2023 | 17:00 - 18:00

Een documentaire, poëtische en visuele performance over vrouwzijn en vrouwenrechten wereldwijd
Nivin Baranbo kaart in haar multidisciplinaire voorstelling Not Only One de schending van vrouwenrechten aan, geïnspireerd door huidige crises in o.a. Iran én haar persoonlijke ervaringen.
“Er kwam een stroom van emoties en gevoelens bij mij los toen ik hoorde over de moord op Mahsa Amini. In mijn geboorteland Syrië, in die patriarchale samenleving, heb ik soortgelijke problemen ervaren,” vertelt ze.Tijdens de voorstelling zit je dicht bij Baranbo, alsof je ‘gast’ in eentv-studio bent. Een studio die verandert in een podium voor emoties, dromen en verlangens. De maker ziet haar optreden als een daad van solidariteit met alle vrouwen, waar ze ook zijn.
Achtergrond
Nivin Baranbo (NL/Syrië) is theatermaker en journalist. Tot 2016 was ze als producer, journalist en presentator verantwoordelijk voor het nationale Arabesque-radiostation van Damascus (Syrië). Na haar aankomst in Nederland, nam ze deel aan het tweejarige project FATE – Future Academy on Tour van ZID en speelde zij in de voorstelling NO FEAR (2022). In de film Step by Step (Break Free Films) heeft ze een hoofdrol en zij is te zien in de recente internationaleSyrische politieke serie Smile Mr. General.
Credits
Regie: Julija Filipovic; Concept en spel: Nivin Baranbo
Taal: Engels
Duur: 20 minuten
Winkelwagen
Scroll naar boven