Explorez Festival | NO FEAR | ZID Theater (Nederland) | locatie: OBA Oosterdok

Explorez Festival | NO FEAR | ZID Theater (Nederland) | locatie: OBA Oosterdok
15 mei 2022 | 16:00 - 17:00
OBA
Oosterdok, 1019 BS Amsterdam Nederland

Double-Bill met FATE groep uit Spanje Atalya/ TNT
NO FEAR is een nieuwe beeldende en intense voorstelling over het najagen van dromen. Elf jonge performers, met roots in zes verschillende landen, bouwen aan hun toekomst. In een dynamisch samenspel van tekst, dans, muziek en beeld, wordt uit het niets een nieuwe wereld gecreëerd door verschillende jonge theatermakers met een migratieachtergrond of vluchtverleden. Het verhaal van een groep jongeren die hun doorzettingsvermogen op de proef stelt enondanks alles vasthoudt aan hun dromen. De weg ernaartoe is lang, maar de bagage die ze meenemen uit hun jeugd geeft hen kracht moeilijkheden te overwinnen. Door persoonlijke drijfveren, levensenergie en een veelzijdigespeelstijl wordt het publiek meegenomen op deze indrukwekkende reis.
NO FEAR is de eindvoorstelling van het internationale project FATE (Future Academy on Tour in Europe), ondersteund door EU/Creative Europe. ZID Theater begeleidt hierbij twee jaar lang 25 talentvolle jonge makers met een vluchtverleden.
De voorstelling is geproduceerd door ZID Theater (Amsterdam)en is onderdeel van ExploreZ Festival 2022. De première van deze voorstelling vond plaats op woensdag 11 mei 2022 in Podium Mozaïek. Samen met de Spaanse collega’s van TNT/Atalaya wordt er een dubbele voorstelling gespeeld op zondag 15 mei in OBA Oosterdok.
Over het gezelschap
De voorstellingis geregisseerd door Daan Bosch, een theatermaker die inmiddels al zevenjaar verbonden is aan ZID Theater. De performers zijn getraind en gecoacht door Sebo Bakker, artistiek coördinator van ZID. Speciaal voor deze voorstelling is ook theatermaker Enkidu Khaled – o.a. verbonden aan Kaaitheater in Brussel – gevraagd als artistiek adviseur. Karolina Spaić, directeur van ZID Theater, leidt het project inhoudelijk, zowel in Nederland alsin het buitenland. ZID Theater gaat in de toekomst vergelijkbare projecten opzetten voor ‘ongekend’ talent, om de cultuursector diverser en inclusiever te maken en tegelijkertijd kansen te bieden aan nieuwkomers.
Deze voorstelling is onderdeel van het internationale project FATE (Future Academy On Tour in Europe) dat zich inzet voor het verbeteren van de kansen vannieuwkomers in de culturele sector. ZID werkt hierin samen met partners Atalaya Teatro (Spanje), SCT Corep (Italië), Studio 7 (Duitsland) en DAH Teatar (Servië) en wordt gefinancierd door Creative Europe.
Voor meer info, bezoek de website van FATE

CREDITS
Regie: Daan Bosch
Performers:Abdulkadir Tufan, Andrina Omar, Aya Bini,
Nivin Baranbo, Talal Nashawi, William Simonyan
Dans: Issam Zemmouri, Bboy TheShadow, Zaher Hamzat
Muziek: Odai Alhayek, Semere Welday
Artistieke coördinatie: Sebo Bakker
Artistiek advies: Enkidu Khaled
Foto’s: Ibrahim Selek
Technische ondersteuning: Delal Yuce, Marsel Tsjitahjan
Productie: Lot Wuisman
Stage productie: Jan Matar
Directeur en artistieke leiding FATE: Karolina Spaić
Zakelijke leiding: Susanne Hazen

SPEELDATA
Open repetitie: 12 maart 2022 – ZID Theater, Amsterdam
Try-out: 5 mei 2022 – ZID Theater, Amsterdam
Première: 11 mei 2022 – Podium Mozaïek, Amsterdam
Double-Bill met FATE groep uit Spanje Atalya/ TNT :: 15 mei – OBA Oosterdak, Amsterdam
Theater De Vaillant Den Haag: 26 juni
NL Tour: zomerseizoen 2022
Internationale tour: september/ oktober 2022
Winkelwagen
Scroll naar boven