Netwerkbijeenkomst The Real Chance #3 | Lokatie: OBA Oosterdok

Netwerkbijeenkomst The Real Chance #3 | Lokatie: OBA Oosterdok
15 mei 2022 | 17:00 - 18:00
OBA
Oosterdok

Deze bijeenkomst gaat over het creëren van kansen voor nieuwkomers (vluchtelingen en migranten) in de Nederlandse en de Europese culturele sector. Tussen twee voorstellingen in, gaan we in gesprek tijdens de inspiratie- en netwerkbijeenkomst, een plek voor mensen met dromen. We willen inspireren, uitwisselen en samen verder denken. Hoe kunnen we deze jonge kunstenaars, die hun land moesten verlaten, ruimte bieden voor ontwikkeling en creatie? Wat kunnen we van de ontmoetingen en samenwerkingen met makers uit andere landen en culturen verwachten en hoe brengen we langdurige mogelijkheden en kansen tot stand voor deze nieuwkomers?
Beide voorstellingen (NO FEAR om 16:00 uur en Crossing Dreams om 18:00 uur) zijn gemaakt in het kader van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe), dat zich inzet zich in voor het verbeteren van de kansen van creatieve vluchtelingen en migranten binnen de culturele sector in Europa.
De EU-projecten FATE en TONE, waarvan ZID Theater de hoofdpartner is, worden kort geïntroduceerd. Een aantal inspirerende gasten en internationale partners zullen aanwezig zijn. Gastspreker is Enkidu Khaled, theatermakeren performer, afgestudeerd aan DasARts (Amsterdam), bekend van ‘The Working Method’ en verbonden aan Platform 0090 en Kaaitheater (België).
The Real Chance #3 is geschikt voor personen en organisaties uit het culturele, maatschappelijke en educatieve veld: professionals en studenten, die een netwerk willen opbouwen en kansen voor nieuwkomers (vluchtelingen en migranten) willen creëren.
Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk, graag wel vooraf aanmelden via Eventbrite

Credits:
Moderator: Fabiola Veerman | Gastspreker: Enkidu Khaled | Deelnemers: TNT/Atalaya Teatro (Spanje), Studio 7 (Duitsland), University of Turin/Social Community Theatre (Italië), ZID Theater (Nederland) en Corep (Italië)
Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/329581375767.
Winkelwagen
Scroll naar boven