Expositie ‘Mijn Bucketlist voor de stad’ | 750 jaar Amsterdam

Expositie ‘Mijn Bucketlist voor de stad’ | 750 jaar Amsterdam
9 mei 2024 - 25 mei 2024 | Hele dag
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

ZID Theater opent de deuren van Broedplaats BOUW voor de expositie ‘Mijn bucketlist voor de stad’ in samenwerking met Amsterdam 750 jaar. Een multimediale expositie waar verleden, werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen, en bewoners hun verhalen delen aan de hand van beeld, spoken word, en meer! De verhalen en foto’s voor de tentoonstelling zijn een antwoord op de vraag: wat zou jij graag willen doen in Amsterdam West, voor jezelf en voor de stad? Zelfs de meest onmogelijke ideeën worden vastgelegd en voor een keer werkelijkheid gemaakt.

Over de Expositie

Voor ‘Mijn Bucketlist voor de stad’ zijn er vele bewoners van Amsterdam West benaderd met een boeiende vraag: “Wat zijn jouw dromen voor onze buurt?” Of het nu gaat om een out-of-the-box idee of een meer traditioneel verlangen, wij waren vastbesloten om te ontdekken welke toevoegingen zij voor ogen hadden om onze geliefde stad nog mooier te maken. ‘Mijn bucketlist voor de stad’ bestaat uit persoonlijke verhalen van deelnemende inwoners van Amsterdam West met geënsceneerde foto’s en persoonlijke verhalen en perspectieven.

Stel je voor: een bucketlist vol met al je dromen en wensen, een lijst die je leven nog meer kleur en betekenis geeft. De Bucketlist gaat verder dan alleen maar een lijst; het is een metafoor voor het vinden van positieve inspiratie in het dagelijks leven.

Van uit ZID zijn we op zoek gegaan naar wat het leven in Amsterdam-West nog mooier, betekenisvoller, grappiger en rijker zou kunnen maken. We hebben onze deelnemers uitgedaagd met vragen als: waar zou jouw ultieme bucketlist uit bestaan? Welke plekken moeten absoluut op de foto? Via deze vragen wil ZID de prachtige diversiteit van bewoners in Amsterdam West in de schijnwerpers zetten en laten zien hoe ze op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn.

De foto’s zijn gemaakt door Maria Morales – fotograaf en ontwerper, gevestigd in West, met haar roots in Cuba.

Achtergrond

Deze expositie is onderdeel van “De Bucketlist voor West: wat je in je eigen stadsdeel gedaan moet hebben!” in het kader van Amsterdam 750 jaar. We onderzoeken de relevantie van het verleden voor het heden, ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam als een smeltkroes van culturen. Met 30 jaar ervaring in Amsterdam, onderzoekt ZID Theater voortdurend de Amsterdamse identiteit en wat we samen creëren. We vinden inspiratie in alles, van kleine momenten tot essentiële vraagstukken.

Met dit project wil ZID de bewoners van het stadsdeel met elkaar verbinden aan de hand van theatrale evenementen en hen inspireren om hun omgeving en woonplek nieuwe impulsen te geven.

Vanuit onze werkplaats en podium in Amsterdam West richten we ons op het organiseren en presenteren van drie unieke theaterevenementen. Deze worden gevormd door input en co-creatie tijdens inspirerende workshops. Daarnaast produceren we een publicatie in de vorm van een fotoboek en doe-boek, dat breed verspreid wordt.

Voor dit project wordt ook samengewerkt met partner Triplets Dance Studio , een dansinitiatief uit Amsterdam West, ook gevestigd in Broedplaats Bouw. Op 25 me vindt een evenement ‘Take a Trip!’ -een Dance JAM bij ZID Theater tijdens de stedelijke manifestatie 24 H West. Het is een uniek improvisatie evenement ter ere van 750 jaar Amsterdam, onder leiding van Triplets choreograaf en danser Jort Faber!

Tickets: gratis, doorlopend te zien
Winkelwagen
Scroll naar boven