FATE Conferentie & HISTORIA

FATE Conferentie & HISTORIA
14 november 2022 | Hele dag
Studio 7
Duitsland

Maandag 14 november bezoekt ZID Theater Studio 7 theater in Duitsland voor de FATE conferentie die zij organiseren. Alle FATE-partners uit Spanje (TNT/Atalaya), Italië (Social Community Theatre Centre Turijn), Duitsland (Studio 7) en Nederland (ZID Theater) zullen aanwezig zijn bijhet evenement en deelnemen aan de gesprekken met presentaties van het project.
Daarnaast zal FATE deelnemer Issam Zemmouri zijn danssolo HISTORIA uitvoeren. Issam combineert hedendaagse dans, fysieke expressie en beeldende poëzie met elkaar. Historia is een reis die zich uitstrekt over de Middellandse Zee tussen verschillende culturen, talen en beschavingen.
FATEis een tweejarig project, gericht op het verbeteren van de kansen van creatieve nieuwkomers binnen het Europese culturele veld. Zowel in Nederland, bij ZID Theater, als in Sevilla, bij Atalaya Centro, is een groep deelnemers bijna twee jaar (professioneel en artistiek) opgeleid en hebben ze een theaterproductie ontwikkeld. Na een succesvolle uitwisseling en première in mei 2022 tijdens ExploreZ Festival in Amsterdam, toeren beide voorstellingen nu nationaal en internationaal. Partners DAH Teatar en Studio 7 doen ook mee aan deze tour met hun eigen uitvoeringen die binnen het project werden gemaakt, terwijl SCT de leiding nam over het ontwikkelen van een methodologie en een handboek. Daarnaast heeft het project ook een digitaal platform ontwikkeld, vele conferenties en bijeenkomsten georganiseerd en zo een sterk netwerk van betrokken organisaties gecreëerd.
Meer informatie FATE: www.fate-europe.eu
Winkelwagen
Scroll naar boven