FATE Conference | locatie: Belgrado, Serbia

FATE Conference | locatie: Belgrado, Serbia
3 november 2022 | Hele dag
DAH Theater
Belgrado, Servië

Donderdag 3 november organiseert DAH Theater uit Servië een FATE-conferentie in Belgrado. Alle FATE-partners uit Spanje (TNT/Atalaya), Italië (Social Community Theater Centre Turijn), Duitsland (Studio 7) en Nederland (ZID Theater) zullen aanwezig zijn op het evenement.
Het programma bestaat uit presentaties van de partners over het project, vertoningen van filmmateriaal van de trainingen en ‘This Podium is My Home’ door JanMatar, brainstorm over de methodiek, gesprekken met diverse creatievelingen met een migratieachtergrond en natuurlijk de voorstelling ZEMLJA doorDAH Teatro.
FATE is een tweejarig project, gericht op het verbeteren van de kansen van creatieve nieuwkomers binnen het Europese culturele veld. Zowel in Nederland, bij ZID Theater, als in Sevilla, bij Atalaya Centro, is een groep deelnemers bijna twee jaar (professioneel en artistiek) opgeleid en hebben ze een theaterproductie ontwikkeld. Na een succesvolle uitwisseling en première in mei 2022 tijdens ExploreZ Festival in Amsterdam, toeren beide voorstellingen nu nationaal en internationaal. Partners DAHTeatar en Studio 7 doen ook mee aan deze tour met hun eigen uitvoeringen die binnen het project werden gemaakt, terwijl SCT de leiding nam over het ontwikkelen van een methodologie en een handboek. Daarnaast heeft het project ook een digitaal platform ontwikkeld, vele conferenties en bijeenkomsten georganiseerd en zo een sterk netwerk van betrokken organisaties gecreëerd.
De laatste drie conferenties zullen worden gehouden op 3 novemberin Servië, 14 november in Duitsland en 29 november in Italië.
Winkelwagen
Scroll naar boven