Remix Comix: Comics, Heritage and Contemporary Art

Remix Comix: Comics, Heritage and Contemporary Art
28 oktober 2022 | Hele dag
Fabrika
ingang 2 (ex Route 66) | Bulevar Despota Stefana 5 | Novi Sad | Servië

Het Europese project ‘Remix Comix’ maakt deel uit van het officiële programma van Novi Sad, de Culturele Hoofdstad van Europa. Het project heeft als doel om strip en andere kunstvormen, zoals beeldende kunst, muziek en theater, in de openbare ruimte met elkaar te verbinden.
Op 28, 29 en 30 oktober 2022 zal in Novi Sad (Servië) de eerste AIR (Artists in Residency) van het project Remix Comix plaatsvinden, een driedaagse conferentie met workshops, presentaties en seminars. Deze conferentie ‘Comics, Heritage and Contemporary Art’ zal het publiek informeren, nieuwe netwerken creëren en lokale en internationale striptekenaars betrekken bij het project.
De conferentie vindt plaats in het Creative District van NoviSad. Lara Bakker en Hajar Fargan zullen namens ZID Theater het Verhalenvangerspel presenteren, als een methode voor het collecteren van de ongehoorde verhalen over het erfgoed van verschillende communities. Deze aanpak wordt toegepast in alle partnerlanden van dit project (Servië, Slovenië, Tsjechië en Nederland) gedurende de komende 2,5 jaar.
De conferentie is het kickoff-evenement voor het project Remix Comix. De conferentie zal plaatsvinden tijdens het Novi Sad Strip Weekend, een festival voor strips (in het kader van het project ‘Comics City’, dat plaatsvindt in Novi Sad van 16 tot 30 oktober).
Zie hier voor meer info en het volledige programma:https://remix-comix.com
Winkelwagen
Scroll naar boven