FATE-conferentie | locatie: Turijn, Italië

FATE-conferentie | locatie: Turijn, Italië
29 november 2022 | Hele dag
Social Community Theatre Centre
Turijn, Italië

Social Community Theatre Centre organiseert op 29 november eenFATE-conferentie in Turijn. ZID Theater reist drie dagen af naar Italië,samen met de Spaanse, Duitse en Servische partners in het FATE-project voor meetings, presentaties en project evaluatie.
SCT Center maakt deel uit van de Humanistische Studies afdeling aan de Universiteit van Turijn. Binnen het project was SCT verantwoordelijk voor de evaluatie van het trainingsprogramma bij ZID Theater en Atalaya Centro, evenals voor het toezicht op de netwerk programma’s, het verspreiden van de resultaten en de totstandkoming van het definitieve Handboek, waar alle partners samen aan hebben gewerkt.
FATE is een tweejarig project, gericht op het verbeteren van de kansen van creatieve nieuwkomers binnen het Europese culturele veld. Zowel in Nederland, bij ZID Theater, als in Sevilla, bij Atalaya Centro, is een groep deelnemers bijna twee jaar (professioneel en artistiek) opgeleid en hebben ze een theaterproductie ontwikkeld. Na een succesvolle uitwisseling en première in mei 2022 tijdens ExploreZ Festival in Amsterdam, toeren beide voorstellingen nu nationaal en internationaal. Partners DAHTeatar en Studio 7 doen ook mee aan deze tour met hun eigen uitvoeringen die binnen het project werden gemaakt, terwijl SCT de leiding nam over het ontwikkelen van een methodologie en een handboek. Daarnaast heeft het project ook een digitaal platform ontwikkeld, vele conferenties en bijeenkomsten georganiseerd en zo een sterk netwerk van betrokken organisaties gecreëerd.
Meer informatie FATE: www.fate-europe.eu
Dit project is mede mogelijk gemaakt door het AFK.
Winkelwagen
Scroll naar boven