HISTORIA bij Summerwerft festival in Frankfurt!

HISTORIA bij Summerwerft festival in Frankfurt!
Fotograaf: Greg Litwin
8 augustus 2024 | 21:30 - 22:30
Summerwerft festival Frankfurt
Eckhardtstr. Frankfurt am Main

Wij zijn trots om aan te kondigen dat Issam Zemmouri, oud deelnemer van het FATE traject en trouwe speler van het ZID Theater uitgenodigd is door Antagon TheatarAKTion om zijn voorstelling HISTORIA te presenteren tijdens het internationale Summerwerft theaterfestival in Frankfurt!

Blijf op de hoogte via Instagram en Facebook!

Over de voorstelling

HISTORIA is een poëtische en beeldende danssolo van choreograaf en danser Issam Zemmouri. De voorstelling debuteerde op het Amsterdam Fringe Festival in 2021, waarna deze doorreisde naar o.a. Portugal en Duitsland. Nu keert de

Met sterke poëtische beelden en in een energieke danstaal vertelt Zemmouri in HISTORIA over een persoonlijke reis. Een reis die zich uitstrekt over het Middellandse Zee gebied tussen de verschillende culturen, talen en beschavingen. In deze reis, langs verleden, heden en toekomst, staat de zoektocht naar eigen bevrijding centraal. Mag ik mijzelf zijn? Vraagt de reiziger zich steeds opnieuw af, geconfronteerd met de obstakels en spelregels die anderen bepalen.

Lees hier meer!

Over Summerwerft Festival

Summerwerft Festival is een festival in Frankfurt waarbij men 17 dagen lang kan genieten van theater, dans, muziek en performance. Aan de oevers van de Main wordt er een open culturele ruimte gecreëerd van 26 juli tot 11 augustus.

“Met het thema ‘CULTUUR VAN VREDE’ sluit de Sommerwerft aan bij de huidige realiteit: in tijden waarin haat en agressie opnieuw sociaal aanvaardbaar worden, en wanneer de bewapening op alle niveaus weer wordt opgevoerd, is het de urgente verantwoordelijkheid van culturele professionals om een ​​ander verhaal te weven; het verhaal van ‘wij versus zij’ te counteren met een ander verhaal, en ruimte te geven aan de rijkdom die voortkomt uit diversiteit en verschil. Hoe kunnen we de kloven dichten die door onze samenleving lopen? Hoe kunnen we bruggen bouwen tussen stedelijke en landelijke gebieden, tussen jong en oud, tussen de diverse culturen, geslachten en achtergronden die we als individuen met ons meebrengen? Hoe kunnen we een dialoog tot stand brengen waarin we elkaar als gelijken ontmoeten? Voor een dergelijke dialoog zijn platforms nodig, ‘ronde tafels’. Met de Sommerwerft wordt er zo’n ruimte gecreëerd – allemaal samen”.

Credits: Concept, choreografie en dans: Issam Zemmouri | Artistiek advies: Christian GuerematchiWinkelwagen
Scroll naar boven