HISTORIA Collection – Exhibition

HISTORIA Collection – Exhibition

 

9 juli 2024 - 14 juli 2024 | Hele dag
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

Wanneer dans en schilderkunst samenkomen, ontstaat er een compleet nieuwe taal – Issam Zemmouri

Dat is precies waar de Historia Collection tentoonstelling voor staat. Maker Issam Zemmouri toont hier een reeks schilderijen geïnspireerd op scènes van de gelijknamige dansvoorstelling HISTORIA, waarbij elk schilderij een uniek moment en de kenmerkende dramatiek van de voorstelling weergeeft. Mis deze kans niet om te genieten van een buitengewone artistieke ervaring die dans, beweging en kleur samenbrengt in een unieke tentoonstelling! De tentoonstelling is gratis te bezichtigen.

De voorstelling speelt op 13 juli om 20.00. Voor informatie en tickets voor de voorstelling, klik HIER! De tentoonstelling is te zien van 9-14 juli.

Over de tentoonstelling

De kleurrijke schilderijen die deze tentoonstelling vormgeven zijn ontstaan tijdens de lockdown periode naar aanleiding van de COVID-19 pandemie in 2020-2021. Omdat deze periode de bewegingsvrijheid van de danser beperkte, zocht hij naar alternatieve manieren om zijn creativiteit te uiten; met verf en doek. De resultaten zijn zichtbaar in een bijzondere tentoonstelling waarin Issam dans, beweging en kleur samenbrengt in een harmonieus geheel.

De Historia Collection biedt een unieke artistieke ervaring en een bijzondere kijk op de praktijk van de maker. Issam onderscheidt zich door zijn vermogen om dansbewegingen in kleuren te vertalen en deze visueel uit te drukken, waardoor bezoekers een unieke kans krijgen om het verhaal te ontdekken door middel van kleuren en vormen. Een waardevolle aanvulling op de voorstelling die bezoekers in staat stelt kunst in haar verschillende dimensies te verkennen en de maker zijn creativiteit en beweging in geheel tot uitdrukking kan laten komen.

Over de maker

Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke stijl. Door hedendaagse dans, fysieke expressie en sterke beeldende elementen met elkaar te combineren weet hij gevoelige onderwerpen aan te spreken, waar woorden tekortschieten. Met zijn unieke fysieke en beeldende taal, weet hij de ruimte en het personage steeds onverwacht om te vormen tot een nieuwe beleving. Hij is meester in het werken met objecten, die keer op keer de perceptie van de toeschouwer uitdagen. Zemmouri volgde danstrainingen in Marokko en Frankrijk, is sinds ruim vijf jaar gevestigd in Nederland en een vaste speler bij ZID. Issam was tevens een actieve deelnemer aan het trainingstraject FATE (Future Academy on Tour in Europe). In het kader van dit traject heeft hij een training gevolgd in diverse dans- en theatertechnieken alsmede in diverse organisatorische vaardigheden. Ondanks zijn – door de jaren heen ontwikkelde visuele beperking – onderneemt hij al het mogelijke om zijn ambities waar te maken.

Openingstijden

Di – Vr | 11.00-14.00 & 17.00-21.00
Za | 15.00 – 22.00
Zo | 15.00 – 20.00

Locatie: De Bouwput (Ferdinand Huyckstraat 74, 1061 HW Amsterdam) 


Winkelwagen
Scroll naar boven