HISTORIA Revisited

HISTORIA Revisited
Fotograaf: Greg Litwin
13 juli 2024 | 20:00 - 21:00 | €7,50 - €15,00
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

Via de taal van dans worden machtsstructuren aan de kaak gesteld en stereotypen verbroken. Historia is een solo voorstelling van choreograaf en danser Issam Zemmouri waarin hedendaagse dans, fysieke expressie en beeldende poëzie met elkaar worden verbonden. Eind 2020 toonde hij de voorstelling als work-in-progress tijdens ZID’s ExploreZ festival. De volledige voorstelling ging in première tijdens het Amsterdam Fringe Festival in 2021. Nu tonen wij zijn voorstelling opnieuw, in een andere context: Historia Revisited!
Gelijktijdig is er bij de bouwput een expositie te zien met schilderijen die Issam Zemmouri in dezelfde periode maakte als toen hij HISTORIA ontwikkelde. Een visuele vertaling van zijn betoverende dansvoorstelling. Lees HIER meer!

Over de voorstelling

HISTORIA is een reis die zich uitstrekt over de Middellandse Zee tussen verschillende culturen, talen en beschavingen. Je wordt meegenomen in een persoonlijke zoektocht naar bevrijding langs verleden, heden en toekomst. Hierin vindt men een eeuwige worsteling tussen de materiële en spirituele wereld.
Mag ik mijzelf zijn? vraagt de reiziger zich steeds opnieuw af. Geconfronteerd met de obstakels en spelregels die anderen steeds bepalen. Elke stap die je zet heeft directe consequenties voor de situaties waarin je terechtkomt. In HISTORIA volgen tijd, plaats van handeling en situatie elkaar in snel tempo op. Het hoofdpersonage gaat er echter doorheen als Odysseus, die constant zijn weg vervolgt en aan een nieuw avontuur begint.

Over de maker

Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke stijl. Door hedendaagse dans, fysieke expressie en sterke beeldende elementen met elkaar te combineren weet hij gevoelige onderwerpen aan te spreken, waar woorden tekortschieten. Met zijn unieke fysieke en beeldende taal, weet hij de ruimte en het personage steeds onverwacht om te vormen tot een nieuwe beleving. Hij is meester in het werken met objecten, die keer op keer de perceptie van de toeschouwer uitdagen. Zemmouri volgde danstrainingen in Marokko en Frankrijk, is sinds ruim vijf jaar gevestigd in Nederland en een vaste speler bij ZID. Issam was tevens een actieve deelnemer aan het trainingstraject FATE (Future Academy on Tour in Europe). In het kader van dit traject heeft hij een training gevolgd in diverse dans- en theatertechnieken alsmede in diverse organisatorische vaardigheden. Ondanks zijn – door de jaren heen ontwikkelde visuele beperking – onderneemt hij al het mogelijke om zijn ambities waar te maken.

Achtergrond

Historia werd als work-in-progress exclusief vertoond tijdens het ExploreZ festival in oktober 2020 in het ZID Theater. Hierna ontwikkelde Issam deze voorstelling verder. van 2021 is de voorstelling gereed en ging deze in première als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. Historia heeft o.a. gespeeld in Sevilla, Lissabon, Amsterdam en Den Haag.

 

Credits: Concept, choreografie en dans: Issam Zemmouri | Artistiek advies: Christian Guerematchi

Kaarten

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15,00
Studentenkaart/Stadspas/CJP €10,00
Kolenkitkorting! €7,50

Registratiegegevens

Booking overzicht

Please select at least one space to proceed with your booking.


Winkelwagen
Scroll naar boven