Masterclass Eugenio Barba & Julia Varley – ODIN TEATRET

Masterclass Eugenio Barba & Julia Varley – ODIN TEATRET
11 maart 2023 | 10:00 - 21:00
ZID Theater

Aanmelden verplicht.
TICKETS

ZID Theater verwelkomt met trots theaterregisseur Eugenio Barba en actrice Julia Varley van het ODIN TEATRET (Denemarken & Brazilië) voor een masterclass, als voorproefje op ExploreZ Festival 2023. Een spannend eendaags programma met een workshop, masterclass, werkdemonstratie/voorstelling, filmprojectie en lezingen. De voertaal is Engels.

MASTERCLASS PROGRAMMA
• DEEL 1 | Workshop: De Echo van de Stilte – Julia Varley | 10.00 – 12.00
Een stemworkshop gericht op het samenbrengen van de fysieke impuls, de tekst en de handeling. Een workshop waarin wordt gezongen en gesproken. In de workshop gaan we ook op zoek naar de eigen stem, en de stem binnen een koor en hoe dit resoneert in de ruimte. Let op: Het is verplicht om je vooraf aan te melden voor dit onderdeel via reserveringen@zidtheater.nl, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
• Lunchpauze |12:00 – 13:30
• DEEL 2 | Masterclass: Creatieve principes – Eugenio Barba, Julia Varley | 13.30 – 16.00
In de masterclass wordt getracht de verschillende niveaus van de dramaturgie in het werk aan een theatervoorstelling en de basisaspecten van theater antropologie te definiëren. Er worden onderwerpen besproken als: dramaturgie van de acteur en zijn fysieke en vocale handelingen, dynamische fysieke partituur en de narratieve structuur, de dramaturgie van de regisseur en de tekst, en beweging en actie.
• Middagpauze | 16.00 – 16.30
• Extra programma | Film + Presentatie | 16.30 – 18.00
De documentaire De kunst van het onmogelijke – De lange reis van Eugenio Barba en ODIN TEATRET vertelt het indrukwekkende verhaal van ODIN TEATRET en Eugenio Barba vanaf de oprichting in een vochtige bunker in Oslo tot aan de veelzijdige laboratoriumprojecten die vandaag de dag wereldwijd plaatsvinden.
Presentatie: verschillende internationale netwerken verbonden aan ODIN Teatret en ExploreZ Festival.
• DEEL 3 | Werkdemonstratie/voorstelling: Het vliegende tapijt – Julia Varley | 19.00 – 20.00
“De tekst is een tapijt dat ver weg moet vliegen”. Julia Varley neemt ons mee op haar 40-jarige theaterreis. Ze vertelt over haar stemwerk en geeft vele voorbeelden van de transitie van geschreven woorden naar ruimte, van de kilheid van papier naar de vrijheid van interpretatie in een fysieke actie.
• Slotwoord door Eugenio Barba | 20.00 – 21.00

ZID nodigde ODIN TEATRET uit in 2018 (lees meer) en nu zijn ze terug in Nederland, als voorproefje op ExploreZ Festival 2023! ExploreZ Festival 2023 vindt plaats van 12 tot en met 21 mei in Amsterdam. Het is een internationaal, multidisciplinair festival waar nieuwe bruisende werken van theater, dans, muziek en crossovers een plek vinden. EXPLORE met ons de creatieve ruimte, een ruimte met NO LIMITS!

Prijzen:
Je kunt de onderdelen afzonderlijk volgen (€ 45) of alle onderdelen samen (€ 115). We hebben de prijzen zo laag mogelijk gehouden om het voor iedereen toegankelijk te maken.
Deel 1 (workshop): € 45
Deel 2 (masterclass): € 45
Extra programma: inclusief bij een/meer delen
Deel 3 (werk demonstratie/voorstelling): € 45
Slotwoord: inclusief bij deel 3

1 deel: € 45 (incl. 1 ticket naar keuze voor een van de voorstellingen op ExploreZ Festival)
2 delen: € 75 (incl. 1 ticket naar keuze voor een van de voorstellingen op ExploreZ Festival)
3 delen: € 115 (incl. Passepartout voor ExploreZ Festival)

Deelname en tickets:
Deel 1: Het aantal plaatsen voor de workshop is zeer beperkt! Om deel te nemen aan deze workshop is een zekere ervaring in de podiumkunsten vereist. Daarom is aanmelden verplicht (stuur een mail naar reserveringen@zidtheater.nl). Op basis van deze voorinschrijving worden deelnemers geselecteerd en uitgenodigd om te betalen.
Deel 2 en/of 3: Koop je kaarten zo snel mogelijk op https://www.eventbrite.nl/e/masterclass-odin-teatret-tickets-537792049497, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen!

ODIN TEATRET is een bekende internationale theaterorganisatie, opgericht in Oslo (Noorwegen) in 1964 door theaterregisseur Eugenio Barba. De theateractiviteiten hebben geresulteerd in de ontwikkeling van interdisciplinaire projecten en internationale samenwerkingen. Een onderzoeksgebied is de International School of Theatre Anthropology (ISTA), waar acteurs en dansers van over de hele wereld wetenschappers ontmoeten om de technische grondslagen van scenische aanwezigheid te vergelijken en te onderzoeken. Een ander werkterrein is het Theatrum Mundi Ensemble dat sinds het begin van de jaren tachtig voorstellingen presenteert met een vaste kern van makers uit verschillende theatertradities.

De activiteiten van ODIN TEATRET omvatten: eigen producties van Odin; culturele initiatieven; ontmoetingen voor theatergroepen; didactische cursussen van verschillende typen; publicatie van tijdschriften en boeken; productie van films en video’s; de Internationale School voor Theaterantropologie; producties met het multiculturele Theatrum Mundi Ensemble; het Transit Festival voor vrouwen in het theater en het project ‘Living Archive Floating Islands’ in Lecce, Italië. ODIN TEATRET heeft meer dan 80 voorstellingen gemaakt onder regie van Eugenio Barba, in 65 landen.
Winkelwagen
Scroll naar boven