Werkdemonstratie- voorstelling: Julia Varley & Speech door Eugenio Barba/ ODIN TEATRET

Werkdemonstratie- voorstelling: Julia Varley & Speech door Eugenio Barba/ ODIN TEATRET
11 maart 2023 | 19:00 - 21:00
ZID Theater

Eugenio Barba en Julia Varley van het internationaal bekende ODIN TEATRET zijn op 11 maart te gast bij het ZID Theater in Amsterdam. In haar werkdemonstratie/ voorstelling neemt Varley ons mee op haar 40-jarige theaterreis. Na de voorstelling geeft Barba een speech over zijn levenswerk waarin intercultureel en internationaal theatermaken centraal staan en over zijn visie in relatie tot de jongere generatie makers.

In de Het vliegende tapijt neemt Julia Varley ons mee op haar 40-jarige theaterreis. Ze vertelt over haar stemwerk en geeft vele voorbeelden van de transitie van geschreven worden naar de ruimte, van de kilheid van papier naar de vrijheid van interpretatie in een fysieke actie. “De tekst is een tapijt dat ver weg moet vliegen”.

Julia Varley kwam in 1976 naar Odin Teatret. Als acteur, regisseur, docent en schrijver is zij artistiek directeur van het Transit Festival. Zij is ook redacteur van The Open Page, een tijdschrift van The Magdalena Project – een internationaal netwerk van vrouwen in het hedendaags theater.

Eugenio Barba heeft sinds de oprichting van het gezelschap in 1964 ruim 70 producties geregisseerd die te zien zijn geweest in meer dan 65 landen en waarmee hij vele prijzen heeft gewonnen. Tijdens het Explorez Festival zal Barba in een live interview vertellen over zijn levenswerk waarin uitwisseling en culturele diversiteit centraal staan en over zijn visie in relatie tot de jongere generatie makers.

Koop je kaarten zo snel mogelijk, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen!

Meer over Julia Varley: https://ot-arkiv.dk/actors/julia-varley/
Meer over Eugenio Barba : https://ot-arkiv.dk/eugenio-barba/
Winkelwagen
Scroll naar boven