Not Only One tijdens Internationale Vrouwendag in Den Bosch

Not Only One tijdens Internationale Vrouwendag in Den Bosch
8 maart 2024 | 19:30 - 20:30
Huis73
Hinthamerstraat 74, Den Bosch

Heb je de première van Not Only One gemist? 8 maart is je kans om de voorstelling alsnog te kunnen bijwonen! Nivin Baranbo zal die vrijdag, op internationale vrouwendag, het podium van Huis73 betreden; een cultuurhuis en ontmoetingsplek in Den Bosch waar creativiteit, taal, kennis, kunst en cultuur samenkomen. De taalhuizen in Den Bosch en de regio en de (digi)taalnetwerken presenteren haar aangrijpende verhaal over het opgroeien als meisje; voortdurend geconfronteerd met de verwachtingen van familie en samenleving.

Not Only One gaat over het doorbreken van taboes, het bevragen van vrouwenrechten en het maken van persoonlijke keuzes. Ze hanteert een kleurrijke speelstijl waarbij tekst, dans en prachtige beelden samenkomen. Je wordt als bezoeker meegenomen op een reis die zowel persoonlijk als universeel is. Deze voorstelling nodigt uit tot reflectie en belicht op indrukwekkende wijze thema’s die resoneren in de harten van velen. Zij ziet haar optreden als een daad van solidariteit met alle vrouwen, waar ze ook zijn. Tijdens de voorstelling zit je dicht bij Nivin, alsof je ‘gast’ in een tv-studio bent. Dat laatste komt voort uit het feit dat zij in Syrië zowel theatermaker als journalist was. Ze werkte tot 2016 als producer, journalist en presentator bij het nationale Arabesque-radiostation in Damascus. Na haar aankomst in Nederland nam ze deel aan het talentontwikkelingstraject FATE bij ZID Theater, waarna zij verschillende voorstellingen en films speelde.

Na afloop van de voorstelling gaat Nivin een dialoog aan met het publiek over persoonlijke ervaringen, inspiratie en toekomstdromen als vrouw.

Credits: Concept , tekst en spel: Nivin Baranbo | Regie: Julija Filipovic | Soundscape: Ahmad Ashram | Toneelbeeld: Dina Nedelkov | artistieke leiding: Karolina Spaic | Artistiek coach: Sebo Bakker | Lichtontwerp: Saskia Maurik Zach | Productie: ZID TheaterWinkelwagen
Scroll naar boven