TREES

ZID Theater is een van de partners in het Europese project TREES geïnitieerd door het Servische DAH Theater.

Het project heeft als doel om het milieubewustzijn te vergroten en een actieve houding te stimuleren rondom kwesties die verband houden met klimaatverandering aan de hand van podiumkunsten. TREES staat voor een succesvolle aanpak op Europees waarbij kennisuitwisseling en intercultureel bewustzijn centraal staan.

Om dit te verwezenlijken wordt de methode ontwikkeld door DAH Theater overgedragen en verder ontwikkeld in het kader van een lokaal project. Na het overdragen van de methodologie aan de partners via een seminar in Servië, gaat elk van de partners lokale optredens creëren op basis van de belangrijkste principes van de methode en zullen er drie internationale festivals worden georganiseerd waar makers hun werk kunnen presenteren. Het project wordt geïntroduceerd bij kunstenaars, theater- en milieuorganisaties via een fysieke conferentie, een online conferentie en een online cursus. Gedurende het hele project, dat in 7 landen wordt uitgevoerd, zullen de partners samenwerken met milieuwetenschappers en milieuorganisaties.

ZID Theater neemt deel aan dit project samen met: Action Synergy uit Griekenland, Theatro Aeroploio – Ena Theatro Giapaidia uit Griekenland, Smashing Times Theatre Company uit Ierland, Centro De Arte Y Producciones Teatrales uit Spanje, Protagon – Freunde Und Foerderer Freier Theatre uit Duitsland en Grenland Fritheater uit Noorwegen.

Aanleiding van het project

Het project is voortgekomen uit een locatie specifieke voorstelling van DAH Theater die tot doel had het bewustzijn over het belang van bomen in ons leven te vergroten en stedelijke initiatieven aandrong om iets te doen aan de bomenkap in de stad Belgrado. Deze voorstelling gebruikte dans, theater, videoprojecties, originele muziek, poëzie en feiten om over het leven van de bomen te spreken. De acteurs deelde specifieke informatie over het belang van de bomen voor het planetaire ecosysteem, samen met gegevens over de lokale ecologische situatie en verhalen over maatschappelijke acties op het gebied van het behouden van bomen.

Lees HIER meer over TREES en toekomstige activiteiten. (Link: https://performtrees.eu/index.php/project-2/Evenementen

Nieuws

Winkelwagen
Scroll naar boven