Archief internationaal

JAfest! Hybride Theater Festival

11-13 April 2023 | Online - Registratie vereist

JÁ International Theatre (Lissabon, Spanje) zal in april een driedaagse academie organiseren met workshops en een masterclass voor zowel online deelnemers als lokale artiesten. Je bent welkom om je gratis in te schrijven voor de hybride (online) evenementen.

Conferentie Remix Comix

29 oktober 2022 | 13:00 – 15:00 uur | Novi Sad | Servië

Karolina Spaic en Sebo Bakker van ZID Theater geven in het kader van de Europese conferentie Remix Comix: Comics for Heritage een workshop VerhalenVanger op zaterdag 29 oktober. Het VerhalenVanger-spel is een methode die wordt gebruikt in verschillende creatieve processen bij het werken met storytelling-technieken. Kom verhalen delen en iets nieuws leren!

Lara Bakker en Hajar Fargan uitgekozen voor Remix Comix

ZID Theater feliciteert Lara Bakker en Hajar Fargan. Zij zijn uitgekozen namens ZID Theater en het Multimediacentrum Led Art uit Novi Sad en Agency Komunikart uit Pancevo, voor het eerste residency-programma binnen het nieuwe Europese project “Remix Comix” dat van 17 tot en met 31 oktober 2022 in Novi Sad, Servie, zal plaatsvinden.

ZID Theater neemt deel aan TTT 2022

14-19 september 2022 | Madrid (Spanje)

Van 14-19 september is ZID Theater aanwezig op de 4e internationale bijeenkomst over theorie en praktijk van de uitvoerende kunst, georganiseerd door Residui Teatro (Madrid). In totaal doen 50 theatermakers over de hele wereld mee, onder wie keynote spreker Eugenio Barbra van ODIN Teatret (Denemarken).

Novi Sad, Servië – Culturele Hoofdstad van Europa 2022

Karolina Spaic, regisseur en Naima Baraka, choreograaf werken samen met een internationaal artistiek team aan een grootschalige locatievoorstelling "Windward/ Tegenwind" die op 1 september 2022 in première gaat.

ZID Theater opent het Nisville Jazz Theater Festival, in Nis, Servie

ZID Theater opent het Nisville Jazz Theater Festival, in Nis, Servie met de voorstelling "Onze Odyssee". Geregisseerd door Karolina Spaic. 6 augustus om 20.00 uur in Amfitheater Het Fort.

International Magdalena Online Festival

Donderdag 24 juni, 20.00 - 20.30 presenteert ZID een interactief programma Woman to Woman – Letters from Home. Wil je het zien? Klik hier.

Europe is here

ZID Theater is onderdeel van de EU campagne: Europe is Here  - Artist Caravan

Go Digital - Erasmus+ project 2019 – 2021

ZID neemt deel aan het internationale project : Go Digital – digitale tools om te helpen met stressmanagement en het voorkomen van burn-outs

Choose & Dare

Een multidisciplinair, internationaal urban talents project in Amsterdam en Schwerte, Duitsland maart – mei 2020 UITGESTELD

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.

Internationale Conferentie

Karolina Spaic en Sebo Bakker spreken op INTERNATIONALE CONFERENTIE Art and Communities in Turijn op 11 en 12 oktober 2018

Bridging the World

Van 22 t/m 30 september organiseert ZID Theater met Brama (Goleniow, Polen) en OMMA Teatar (Heraklion, Griekenland) het Erasmus+ programma Bridging the World.

Werkbezoek Marokko 2018

Met projecten in Larache en Rabat, o.a. een conferentie, trainingen en een voorstelling is er veel om naar uit te kijken.

Samenwerking Dar Amsterdam

In 2018 wordt de samenwerking tussen ZID Theater en Cultureel Centrum Dar Amsterdam in Larache, Marokko voortgezet. Dit alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar.

ZID Theater bij Odin Teatret.

Van 9 tot 18 juni organiseert het wereldberoemde Odin Teatret uit Denemarken hun tweejaarlijkse festival Holstebro Festuge. ZID Theater is er te gast en zal verschillende presentaties geven.

Odyssee – van verleden naar heden

Een internationaal theater evenement van ZID Theater (Amsterdam, Nederland) en Omma Studio Theater (Heraklion, Griekenland) dat hedendaagse actuele vraagstukken rondom migratie uitlicht.

ZID op Bitef Polyphony

Van 25 september tot 1 oktober vindt het 50e BITEF - Belgrade International Theatre Festival plaats in Belgrado, Servië. ZID Theater werkt samen met POD Theater uit Belgrado in het programma BITEF Polyphony.

Caravan Next

ZID Theater is trots dat het Europese project CARAVAN NEXT Feed the future: Art Moving Cities gehonoreerd is door de Europese Commissie met het programma Creative Europe voor de periode 2015-2018.