Archief internationaal

ZID Theater opent het Nisville Jazz Theater Festival, in Nis, Servie

ZID Theater opent het Nisville Jazz Theater Festival, in Nis, Servie met de voorstelling "Onze Odyssee". Geregisseerd door Karolina Spaic. 6 augustus om 20.00 uur in Amfitheater Het Fort.

International Magdalena Online Festival

Donderdag 24 juni, 20.00 - 20.30 presenteert ZID een interactief programma Woman to Woman – Letters from Home. Wil je het zien? Klik hier.

Europe is here

ZID Theater is onderdeel van de EU campagne: Europe is Here  - Artist Caravan

Go Digital - Erasmus+ project 2019 – 2021

ZID neemt deel aan het internationale project : Go Digital – digitale tools om te helpen met stressmanagement en het voorkomen van burn-outs

Choose & Dare

Een multidisciplinair, internationaal urban talents project in Amsterdam en Schwerte, Duitsland maart – mei 2020 UITGESTELD

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.

Internationale Conferentie

Karolina Spaic en Sebo Bakker spreken op INTERNATIONALE CONFERENTIE Art and Communities in Turijn op 11 en 12 oktober 2018

Bridging the World

Van 22 t/m 30 september organiseert ZID Theater met Brama (Goleniow, Polen) en OMMA Teatar (Heraklion, Griekenland) het Erasmus+ programma Bridging the World.

Werkbezoek Marokko 2018

Met projecten in Larache en Rabat, o.a. een conferentie, trainingen en een voorstelling is er veel om naar uit te kijken.

Samenwerking Dar Amsterdam

In 2018 wordt de samenwerking tussen ZID Theater en Cultureel Centrum Dar Amsterdam in Larache, Marokko voortgezet. Dit alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar.

ZID Theater bij Odin Teatret.

Van 9 tot 18 juni organiseert het wereldberoemde Odin Teatret uit Denemarken hun tweejaarlijkse festival Holstebro Festuge. ZID Theater is er te gast en zal verschillende presentaties geven.

Odyssee – van verleden naar heden

Een internationaal theater evenement van ZID Theater (Amsterdam, Nederland) en Omma Studio Theater (Heraklion, Griekenland) dat hedendaagse actuele vraagstukken rondom migratie uitlicht.

ZID op Bitef Polyphony

Van 25 september tot 1 oktober vindt het 50e BITEF - Belgrade International Theatre Festival plaats in Belgrado, Servië. ZID Theater werkt samen met POD Theater uit Belgrado in het programma BITEF Polyphony.

Caravan Next

ZID Theater is trots dat het Europese project CARAVAN NEXT Feed the future: Art Moving Cities gehonoreerd is door de Europese Commissie met het programma Creative Europe voor de periode 2015-2018.

ExploreZ Festival 2021

Voor meer informatie gaan naar www.explorez.nl