Remix Comix Creative Europe

Het Europese project ‘Remix Comix’ maakt deel uit van het officiële programma van Novi Sad – Culturele Hoofdstad van Europa. Het project heeft als doel om strip en andere kunstvormen, zoals beeldende kunst, muziek en theater, in de openbare ruimte met elkaar te verbinden. 

Het project wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma en wordt gerealiseerd in samenwerking met zes organisaties uit 4 landen (Tsjechië, Nederland, Slovenië en Servië). Het gehele project duurt 2 jaar (juli 2022 – juli 2024).

De resultaten van het project (een projectpublicatie, een film en 5 site-specifieke strips) worden geproduceerd binnen 5 Artists In Residence (AIR) programma’s. Daarnaast worden twee conferenties georganiseerd om het project te presenteren en te discussiëren over stripcorrelatie met onzichtbaar erfgoed, openbare ruimte en sociale inclusie. 

OPEN CALL AIR PRAGUE

1-15 May 2023| Prague, Czech Republic

ZID theater is inviting storytellers to apply for the third residency program within the "Remix Comix" project, which will take place in Prague, Czech Republic, from July 1 to 15, 2023.

OPEN CALL AIR AMSTERDAM

1-14 Mei | 2023

Voor het Remix Comix project zoekt het ZID Theater een beeldend kunstenaar uit Nederland. Het project heeft als doel de lokale cultuurhistorie te onderzoeken vanuit het oogpunt van sociaal gevoelige en kwetsbare groepen, waarvan vertegenwoordigers zullen worden betrokken bij het project.

Conferentie Remix Comix

29 oktober 2022 | 13:00 – 15:00 uur | Novi Sad | Servië

Karolina Spaic en Sebo Bakker van ZID Theater geven in het kader van de Europese conferentie Remix Comix: Comics for Heritage een workshop VerhalenVanger op zaterdag 29 oktober. Het VerhalenVanger-spel is een methode die wordt gebruikt in verschillende creatieve processen bij het werken met storytelling-technieken. Kom verhalen delen en iets nieuws leren!

Het Europese project Remix Comix gaat van start!

28 t/m 30 oktober 2022 | Novi Sad | Servië

In Novi Sad (Servië), de Culturele Hoofdstad van Europa, gaat de eerste AIR (Artists in Residency) van het project Remix Comix plaatsvinden, een driedaagse conferentie met workshops, presentaties en seminars.

Vanaf zondag 16 t/m zondag 30 oktober gaan de jonge makers Lara Bakker en Hajar Fargan namens ZID Theater naar de conferentie om het VerhalenVangerspel in te zetten om zo tot input voor de multi-media installatie te komen. Dit project wordt gefinancierd door Creatieve Europe.

Lara Bakker en Hajar Fargan uitgekozen voor Remix Comix

ZID Theater feliciteert Lara Bakker en Hajar Fargan. Zij zijn uitgekozen namens ZID Theater en het Multimediacentrum Led Art uit Novi Sad en Agency Komunikart uit Pancevo, voor het eerste residency-programma binnen het nieuwe Europese project “Remix Comix” dat van 17 tot en met 31 oktober 2022 in Novi Sad, Servie, zal plaatsvinden.

Open Call

Voor een internationaal project worden theatermakers die de Verhalen Vanger methodiek kennen gevraagd om te reageren. Deadline 4 september.